Proper positioning of premature
infants may promote normal
motor development and helps
reduce stress levels.

 

Het Benjamin ComfyNest biedt ondersteuning en begrenzing van pre- en dysmature en zieke baby`s.

Wetenschappelijk is aangetoond dat premature baby’s in een nest hun lichaamstemperatuur beter op peil kunnen houden waardoor ze beter groeien. De begrenzing die het nest geeft heeft een positief effect op de ademhaling en de emotionele rust. Positionering en begrenzing beperkt stress, stimuleert gezond slaapgedrag en de neurologische ontwikkeling. Het Benjamin ComfyNest, en bijbehorende accessoires, zijn ontwikkeld om de premature baby, of de baby met een laag geboortegewicht, in diverse houdingen te positioneren, te ondersteunen en te begrenzen. Het ComfyNest biedt de mogelijkheid om de baby in een middellijn-oriëntatie te positioneren en bevordert zo hand-mond contact en hand-hand contact, waardoor de baby zich prettiger zal voelen en beter in staat is tot zelfregulatie. In het ComfyNest kan een baby gewogen, verplaatst, onderzocht en vervoerd worden waardoor de stress tot een minimum beperkt wordt.

Voordelen

• De flexibele en soepele binnenrol maakt het mogelijk het nest eenvoudig te verkleinen c.q. te vergroten.
• De vier banden bieden ruime mogelijkheden om de baby te ondersteunen in de juiste houding en van boven begrenzing te bieden. De banden helpen de baby om de middenlijnpositie te behouden. Ze kunnen zowel recht als kruislings rondom de baby en het nestje worden vastgemaakt.

Praktische informatie

• Beschikbaar in twee maten; maat Small (500 -1500 gram) en maat Large (1500-2500 gram).
• Heeft een waterafneembare binnenrol, gevuld met korrels, en een losse wasbare hoes.
• Aan de onderkant van de onderdelen zit anti-slipmateriaal.
• De buitenhoesjes zijn gemaakt van een geavanceerde technische stof die bestaat uit een mix van polyester en katoen. Deze stof droogt vier keer zo snel als katoen, verkleurt en krimpt niet en blijft geurvrij.

Samenwerking

Het ComfyNest is ontwikkeld in samenwerking met NIDCAP getrainde specialisten op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van ontwikkelingsgerichte zorg. Het Benjamin ComfyNest wordt in veel Nederlandse en buitenlandse ziekenhuizen gebruikt. Het wordt gewaardeerd door professionals en ouders om de kwaliteit van de materialen, het comfort voor de baby’s en de kindvriendelijke uitstraling.

Download hier de Benjamin ComfyNest instructiekaarten:


DOWNLOAD 1 DOWNLOAD 2

Het Benjamin ComfyNest bestaat uit de volgende onderdelen:

Geïnteresseerd? Neem contact op