header voor nieuwsbrief

15 mei vieren we Kangaroo Care Day 👶 Benjamin Care Nieuwsupdate

Hierbij onze nieuwste nieuwsbrief, waarin we enkele belangrijke updates, samenwerkingen en projecten graag met je delen.

Allereerst introduceren we onze nieuwe micro-huidtemperatuursensoren, ontworpen voor premature baby’s. Deze sensoren zijn klein, zacht, en niet irriterend voor de huid. We zijn blij met onze samenwerking met Strong Babies. Samen promoten we Kangoeroezorg, cruciaal voor de ontwikkeling van prematuurtjes. Doe mee met onze Kangaroo Care Awareness Week van 8-15 mei en help ons het bewustzijn te vergroten. Trots zijn we op ons innovatieproject ‘Close Beginnings’, waarin we, in samenwerking met de Neonatologie-afdeling van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het Create4Care van het Erasmus MC, onderzoeken hoe we de praktijk van het huid-op-huidcontact kunnen verbeteren.

Lees ook over het belang van huid-op-huidcontact tijdens medische procedures, zoals gedocumenteerd in ons recente onderzoek.

Verder hebben we het Nest XL gelanceerd, ontwikkeld voor ondersteuning van de à terme zieke baby’s en bieden we een breed scala van couveusecovers aan.

Dank voor jullie voortdurende inzet, ondersteuning en enthousiasme.

Met vriendelijke groet,
Anne Marie Enneking-Louwerse

Micro-huidtemperatuursensoren

Ontdek onze innovatieve micro-huidtemperatuursensoren, speciaal ontwikkeld voor premature baby’s. Deze sensoren zijn uitzonderlijk klein met een diameter van slechts 15 mm en zijn gemaakt van zeer zacht materiaal. Ze hebben geen kleefoppervlak, wat ze 100% huidvriendelijk maakt. Geïnteresseerd in een test? Stuur een e-mail naar info@benjamincare.nl

Samenwerking Kangaroo Care Day

We nodigen jullie van harte uit om samen met jullie kleine helden en hun ouders Kangaroo Care Awareness Day te vieren op 15 mei aanstaande! Tijdens Kangaroo Care Week, de week voorafgaand aan 15 mei, vragen we samen met Strong Babies landelijk aandacht voor kangoeroezorg in Nederland. We organiseren verschillende activiteiten en geven de allerkleinsten en hun ouders een stem door te vertellen hoe belangrijk buidelen voor hen is.
 
Hoe kunnen jullie als afdeling helpen? In de week van 8-15 mei willen we een ‘social bom’ rondom Kangoeroezorg creëren. Jullie kunnen helpen door:
1. Jullie Instagramvolgers te vragen een buidelfoto te delen met #kangaroocareawarenessday #kangaroocareweek #strongbabies en jullie eigen #.
2. De berichten waarin jullie getagd zijn te liken en toe te voegen aan je verhaal.

Doe je mee? 😀

Laat ons weten of jullie samen met ons Kangoeroezorg vieren, dat vinden we leuk! Jullie kunnen een berichtje mailen naar info@strongbabies.nl

Wij zijn verheugd over onze samenwerking met Strong Babies. Samen brengen we kangoeroezorg als optimale zorg voor prematuren onder de aandacht. Ons initiatief om actief fondsen te werven voor de aanschaf van buidelstoelen, om zo de kangoeroezorg verder te verbeteren, heeft brede steun gevonden. Maar liefst 17 ziekenhuizen hebben zich aangemeld en 8 mei overhandigen we de eerste stoelen aan Flevoziekenhuis.

Nieuw product uitgelicht: ComfyNest XL

Het kiezen van de juiste maat ComfyNest voor een baby is belangrijk. Er bleek behoefte te bestaan aan een groter nest. Samen met Joan Bos-de Vries, ICN-verpleegkundige op de afdeling IC Neonatologie van de NICU van het AMC, hebben we een extra large nest ontwikkeld.Niet alleen premature baby’s, maar ook à terme zieke baby’s hebben behoefte aan ondersteuning. 

Op de foto: Joan Bos – de Vries ICN-verpleegkundige, Senior Kwaliteit Family Integrated Care a.i. Afdeling IC Neonatologie Amsterdam UMC

Couveusecovers

Ontdek onze uitgebreide collectie couveusecovers, beschikbaar in diverse soorten en maten, passend bij elk type couveuse zoals Giraffe OmniBed, Dräger Caleo, Dräger 8010, en Weyer Vita Dräger 8000. Heeft u speciale wensen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wetenschap

Inbrengen van een perifeer infuus in huid-op-huidcontact

Huid-op-huidcontact tijdens medische ingrepen is wetenschappelijk bewezen de eerst aangewezen interventie om pijn en stress bij de pasgeborene te verminderen. Daarnaast volgen borstvoeding/ sucrose én zingen van 1 van de ouders op de voet. De combinatie van deze 3 is uiteindelijk het meest effectief. De afdeling Geboortezorg Rijnstate heeft met behulp van de Vela buidelstoelen een onderzoek gedaan hoe ze op een ergonomisch verantwoorde manier een perifeer infuus kunnen inbrengen terwijl de baby in huid-op-huidcontact bij de ouders ligt. Een mooi voorbeeld hoe wetenschappelijke kennis wordt ingezet in de praktijk om zorg voor baby en ouder te verbeteren.

Voor meer informatie over de impact en technieken van deze benadering, verwijzen we naar het artikel “Maintaining parent-infant skin-to-skin contact during peripheral intravenous catheter insertion in a Dutch neonatal unit”, beschikbaar via ScienceDirect. Dit stuk biedt waardevolle inzichten in hoe dergelijke praktijken kunnen worden geïmplementeerd en welke voordelen ze bieden in de neonatale zorg.

Symposium Zorg voor de pasgeborene

Op maandag 29 januari 2024 kwamen we in Ede bij het jaarlijkse symposium ‘Zorg voor de Pasgeborene’. Het was een dag vol inspiratie en leerzame momenten, met presentaties over de uitdagingen en verrassingen die kunnen ontstaan wanneer een zwangerschap of geboorte niet verloopt zoals verwacht.

Project ‘Close Beginnings’

In samenwerking met Create4Care van het Erasmus UMC en het Albert Schweitzser ziekenhuis en de Hogeschool Rotterdam zijn wij een prachtig project gestart genaamd ‘Close Beginnings’. Rhena Neonatologie heeft de 4 studenten de mogelijkheid geboden om onderzoek te doen naar de huidige praktijk rondom het buidelen.

Vervolgstap is om de resultaten om te zetten in een aantal aanbevelingen en die te gaan realiseren in de praktijk. De expertise van Create4Care is daarbij heel waardevol. En dat komt goed uit want nog even en dan zal ook de Neonatologie haar plek krijgen in het nieuwe Geboortecentrum Rhena. Hier kunnen moeder en kind altijd bij elkaar bijven in een mooie gezinsuite en kan huid-op-huidcontact nog beter worden gefaciliteerd.

Volg ons op Instagram

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie