Gezinsgerichte en ontwikkelingsgerichte zorg op de moeder en kind afdeling van ZGT

Op de moeder en kind afdeling van ZGT staat gezinsgerichte en ontwikkelingsgerichte zorg centraal. Aan het jonge gezin bieden we gastvrije zorg waarbij we uit gaan van een samenwerking tussen moeder, baby(‘s), gezin en zorgverleners. Hechting vinden we daarin erg belangrijk. Daarom gebruiken we in ZGT de HugMee en het buidelvest. De HugMee is een buideldoek die speciaal ontwikkeld is om tijdens een keizersnede het eerste contact tussen moeder en kind zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Doordat de moeder de buideldoek om heeft, is er direct huid op huid contact.

Daarnaast maken we in ons ziekenhuis gebruik van het buidelvest. Wanneer een baby te vroeg geboren wordt, kunnen ouders hun kindje buidelen met het buidelvest. Zoals Maaike Ebbekink en Huub van der Leeuw, ouders van de te vroeg geboren baby Seb.

“Uren lang kunnen knuffelen in het vest, fijn om zo samen te zijn”, zegt Maaike. “Met het vest konden we samen slapen en uitrusten. Handig al die extra mogelijkheden. Zo kon Seb tijdens het buidelen gewoon drinken via de sonde.”

Ook bij het buidelvest staat huid op huid contact centraal. Buidelen bevordert de hechting tussen ouder en kind. Het gebruik van een buidelvest zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur van vader of moeder die het vest draagt, de baby warm houdt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie