Rijnstate ziekenhuis met een Kangoeroestoel

SAMEN sterk voor Kangoeroezorg

Stichting Strong Babies zet zich in voor het terugdringen van vroeggeboorte en voor een betere kwaliteit van leven van te vroeg geboren kinderen. Benjamin Care en Strong Babies delen dezelfde missie en zijn een samenwerking aangegaan. Strong Babies geeft voorlichting en financiert scholing en de buidelstoelen om Kangoeroezorg te ondersteunen. Benjamin Care verzorgt de scholing en levert de buidelstoelen.

Samen brengen we kangoeroezorg als optimale zorg voor prematuren onder de aandacht. Ons initiatief om actief fondsen te werven voor de aanschaf van buidelstoelen, om zo de kangoeroezorg verder te verbeteren, heeft brede steun gevonden. Met dank aan de donoren maakten we inmiddels diverse ziekenhuizen blij: waaronder het Rijnstate Ziekenhuis, Zuyderland Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis Noordwest Ziekenhuis Alkmaar. Inmiddels hebben zich 17 ziekenhuizen aangemeld en 8 mei hebben wij maar liefst 3 stoelen aan het Flevoziekenhuis kunnen schenken.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/379007/nieuwe-ouders-in-het-flevoziekenhuis-hoeven-niet-meer-in-een-tuinstoel-te-zitten

De buidelstoelen worden in de ziekenhuizen inmiddels intensief gebruikt. De stoel is ergonomisch en in hoogte verstelbaar en dat biedt de mogelijkheid om zoveel mogelijk zorg en handelingen te laten plaats vinden wanneer de baby huid-op-huid bij de ouders ligt. Zo
voorkomen/ minimaliseren we stress bij de baby en de ouders. We hopen in de toekomst nog veel meer ziekenhuizen te kunnen helpen en het belang van Kangoeroezorg op de kaart te zetten.

Meer weten over deze mooie organisatie met een missie?

Strongbabies: https://www.strongbabies.nl/ondersteuning

Rijnstate ziekenhuis stoel
Noordwest ziekenhuis stoel
IJsselland ziekenhuis stoel
Zuyderland ziekenhuis stoel

De Kangaroo Care Week

Tijdens Kangaroo Care Week vragen we speciale aandacht voor Kangoeroezorg in Nederland. We zamelen geld in om Kangoeroezorg te ondersteunen, organiseren verschillende activiteiten en geven de allerkleinsten een stem door te vertellen hoe belangrijk buidelen voor hen is. De week begint op 8 mei en eindigt 15 mei op International Kangaroo Care Awareness Day.

Meer weten? Neem contact op.

Deze pagina is ook beschikbaar in het: Engels Duits