biedt ondersteuning en begrenzing van pre- en dysmature en zieke baby’s

Benjamin Comfynest
ComfyNest in gebruik Ziekenhuis

Benjamin ComfyNest

Het is wetenschappelijk aangetoond dat premature baby’s in een nest hun lichaamstemperatuur beter op peil kunnen houden, waardoor ze beter groeien. De begrenzing die het nest geeft, heeft een positief effect op de ademhaling en de emotionele rust. Positionering en begrenzing beperken stress, stimuleren gezond slaapgedrag en de neurologische ontwikkeling. Het Benjamin ComfyNest, en bijbehorende accessoires, zijn ontwikkeld om de premature baby, of de baby met een laag geboortegewicht, in diverse houdingen te positioneren, te ondersteunen en te begrenzen. Het ComfyNest biedt de mogelijkheid om de baby in een middellijn-oriëntatie te positioneren en bevordert zo hand-mond contact en hand-hand contact, waardoor de baby zich prettiger zal voelen en beter in staat is tot zelfregulatie. In het ComfyNest kan een baby gewogen, verplaatst, onderzocht en vervoerd worden waardoor de stress tot een minimum beperkt wordt.

De voordelen:

  • De flexibele en soepele binnenrol maakt het mogelijk het nest eenvoudig te verkleinen c.q. te vergroten.
  • De vier banden bieden ruime mogelijkheden om de baby te ondersteunen in de juiste houding en van boven begrenzing te bieden. De banden helpen de baby om de middenlijnpositie te behouden. Ze kunnen zowel recht als kruislings rondom de baby en het nestje worden vastgemaakt.

Praktische Informatie

  • Verkrijgbaar in twee maten: Small (500 -1500 gram) en Large (1500-2500 gram).
  • Heeft een waterafneembare binnenrol, gevuld met korrels, en een losse wasbare hoes.
  • Aan de onderkant van de onderdelen zit anti-slipmateriaal.
  • De buitenhoesjes zijn gemaakt van een geavanceerde technische stof die bestaat uit een mix van polyester en katoen. Deze stof droogt vier keer zo snel als katoen, verkleurt en krimpt niet en blijft geurvrij.

Samenwerking

Het ComfyNest is ontwikkeld in samenwerking met NIDCAP getrainde specialisten op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van ontwikkelingsgerichte zorg. Het Benjamin ComfyNest wordt in veel Nederlandse en buitenlandse ziekenhuizen gebruikt. Het wordt gewaardeerd door professionals en ouders om de kwaliteit van de materialen, het comfort voor de baby’s en de kindvriendelijke uitstraling.

Download hier de ComfyNest Instructiekaarten

Het Benjamin ComfyNest bestaat uit de volgende onderdelen:

comfystar

De Benjamin ComfyStar

De Benjamin ComfyStar is een zacht korrelzakje. Het wordt gebruikt om de baby te ondersteunen waar nodig is. Het kan worden geplaatst rond hoofd, nek of heupen of onder/tegen een armpje of beentje worden gelegd. De Benjamin ComfyStar kan ook worden verkleind door hem op te vouwen.

Benjamincare ComfyPillow

De Benjamin ComfyPillow

Voor de ontwikkeling van een ronde vorm van het hoofd en het voorkomen van een voorkeurshouding is het belangrijk dat het hoofd regelmatig wordt gedraaid. De ComfyPillow wordt gebruikt om het hoofd in de juiste positie te brengen. Ook kan de ComfyPillow het hoofdje ondersteunen wanneer het kind beademing krijgt.

comfykiss product

De Benjamin ComfyKiss

Geur speelt een essentiële rol in de hechting tussen moeder en kind. De aanwezigheid van de geur van de moeder werkt stressverlagend voor de baby. Het gebruik van het Benjamin ComfyKiss geurdoekje kan hier een bijdrage aan leveren. Het geurdoekje wordt door de moeder of de vader op het lichaam gedragen.

Is er behoefte aan extra ondersteuning?

Optionele Roll voor o.a. het Benjamin ComfyNest

Optioneel: ComfyNest Roll

Een extra rol kan uw kind nog beter ondersteunen waar nodig en voor betere begrenzing zorgen.

Meer weten? Neem contact op.

Deze pagina is ook beschikbaar in het: Engels Duits