Het verhaal van Benjamin

Benjamin ziet het levenslicht veel te vroeg. Op 18 maart 2008 wordt hij, na 25 weken zwangerschap en met een gewicht van 860 gram geboren. Hij is klein en kwetsbaar en wordt direct in de couveuse gelegd. Ik kende echter het belang van huid-op-huidcontact. We hielden hem vast, uren, dagen, maandenlang. We zorgden zoveel mogelijk zelf voor hem.

Benjamin legt samen met ons, intensief ondersteund door artsen en verpleegkundigen, een lange moeizame weg af. Na 110 dagen ziekenhuisopname kan hij eindelijk in zijn eigen wieg slapen. De jaren die volgen zijn niet zorgeloos, maar tot onze vreugde ontwikkelt Benjamin zich voorspoedig.

Wie zijn wij

Met de geboorte van mijn zoon Benjamin, na een zwangerschap van 25 weken, werd ook Benjamin Care geboren. Benjamin is niet de enige die te vroeg geboren werd. Wereldwijd worden er jaarlijks 15 miljoen premature baby’s geboren. De combinatie van zijn veel te vroege geboorte met mijn jarenlange werkervaring als verpleegkundige op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) vormden de basis voor de Benjamin Care producten. Ouders kunnen door intensief te buidelen/kangoeroeën en zelf te zorgen voor hun te vroeg geboren of zieke kind, met ondersteuning van het medische team, het verschil maken.

Anne-Marie Louwerse, Kinderverpleegkundige/ Intensive Care Neonatologie verpleegkundige en oprichter van Benjamin Care.

portret Anne Marie 2

Over Benjamin Care

Benjamin Care heeft een rijke geschiedenis en heeft al veel ouders mogen helpen tijdens en na de bevalling. In deze bedrijfsvideo komt u meer te weten over ons.

Meer weten? Neem contact op.

Deze pagina is ook beschikbaar in het: Engels Duits