hulpmiddel om de baby te ondersteunen en in diverse houdingen te positioneren en te begrenzen

Benjamin Boundy
Benjamin Boundy met kind

De Benjamin Boundy

De Benjamin Boundy is speciaal ontwikkeld voor de a-terme zieke baby en is geschikt voor de rijpere prematuur die het nest ontgroeid is, maar behoefte heeft aan bescherming en ondersteuning. De Benjamin Boundy biedt de mogelijkheid om de baby in een middellijn-oriëntatie te positioneren. Deze middellijn-oriëntatie bevordert hand-mondcontact en hand-handcontact, waardoor de baby zich prettiger zal voelen en beter in staat is tot zelfregulatie. Door het vrijlaten van de handjes, is de baby in staat spontaan het gezicht aan te raken.

De voordelen:

De Benjamin Boundy bestaat uit een waterafneembare binnenrol gevuld met korrels, en een losse, wasbare hoes. De flexibele en soepele binnenrol van de Benjamin Boundy maakt het mogelijk de rol zo te vormen dat de baby in elke houding goed ondersteund kan worden. Geadviseerd wordt om 2 Benjamin Boundy’s te gebruiken bij de rug- en buikligging voor een optimale ondersteuning. De uiteinden van de Benjamin Boundy zijn bedoeld om de baby te ondersteunen waar nodig en optimaal te positioneren. Het kan worden geplaatst rond het hoofd, nek of heupen of onder/tegen een armpje of beentje worden gelegd. Voor buikligging en de rugligging wordt geadviseerd om 2 Benjamin Boundys, te gebruiken om voldoende begrenzing te kunnen bieden. In rugligging, kunnen de uiteinden worden gebruikt om het hoofd in de juiste positie te brengen. De uiteinden van de Benjamin Boundy kunnen ook als een extra ‘hand’ kortdurend op de baby worden gelegd tijdens procedures om voor begrenzing van boven te zorgen.

Praktische Informatie

  • De Benjamin Boundy is verkrijgbaar in één maat en geschikt voor baby’s in de gewichtsklasse 2500-5000 gram.
  • Heeft een waterafneembare binnenrol, gevuld met korrels, en een losse wasbare hoes.
  • De buitenhoezen zijn gemaakt van een geavanceerde technische stof die bestaat uit een mix van polyester en katoen. Deze stof droogt vier keer zo snel als katoen, verkleurt en krimpt niet en blijft geurvrij.
  • De Benjamin Boundy mag alleen gebruikt worden onder monitorbewaking en onder constant medisch toezicht op de neonatologieafdeling en kinderafdeling door gekwalificeerd medisch personeel.

Samenwerking

De Benjamin Boundy is ontwikkeld in samenwerking met NIDCAP getrainde specialisten op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van ontwikkelingsgerichte zorg. Het Benjamin Boundy wordt in Nederlandse en buitenlandse ziekenhuizen gebruikt. Het wordt gewaardeerd door professionals en ouders om de kwaliteit van de materialen, het comfort voor de baby’s en de kindvriendelijke uitstraling.

Meer weten? Neem contact op.

Deze pagina is ook beschikbaar in het: Engels Duits