Hugmee in werking

ETZ neemt buideldoek bij keizersnede in gebruik

Voor de hechting tussen moeder en kind is het belangrijk dat het eerste huid-op-huidcontact na een geboorte zo snel mogelijk plaatsvindt. Daarom heeft het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) op de locatie Elisabeth in Tilburg een speciale buideltop in gebruik genomen bij geplande keizersneden. De baby wordt direct na de geboorte in deze buideldoek gelegd, waardoor de baby warm blijft als die samen met de moeder van operatiekamer naar kraamafdeling gaat.

De HugMee-buideldoek is geïntegreerd in een operatiejasje, dat de aanstaande moeder vlak voor de keizersnede aan krijgt. De zachte buidel heeft enkele uitsparingen waardoor baby en moeder elkaar voortdurend kunnen aanraken. De baby kan zo vanaf de geboorte op een veilige en ongestoorde manier huid-op-huid bij de moeder blijven liggen. De baby blijft vanaf de geboorte door de buidel én het huid-op-huid contact goed op temperatuur.
BABY TEUN
Deze natuurlijke aanpak zorgt voor minder stress en pijn bij de moeder en heeft een positief effect op de ademhaling, bloeddruk, temperatuur van de pasgeborene. De HugMee-buideldoek is onlangs voor het eerst in het ETZ aangeboden aan Corine Zoontjes. Daardoor kon haar zoontje Teun meteen na de geboorte bij haar op de buik blijven liggen. Lactatiekundige Sylvie Koks: “Dat vonden moeder en kind heerlijk. Teun heeft tot ver in de avond in de buideldoek gelegen en kreeg toen pas kleertjes aan. Goed voor de moeder-kindbinding.”

Bekijk het bericht hier: https://www.etz.nl/Over-ETZ/Nieuws/2016/06/ETZ-neemt-buideldoek-bij-keizersnede-in-gebruik

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie