Comfynestjes

Ook de kleinste patiëntjes willen we in het GHZ niet vergeten. Bijzonder is daarom het concept binnen de GezinSuites. Hier worden moeder en kind nooit gescheiden. Zelfs als het (premature) kindje in de couveuse moet, mag het bij moeder op de kamer blijven. Voor ouders is het krijgen van een prematuur of dysmatuur kindje een spannende en onzekere tijd. Zij verzorgen de baby daar waar mogelijk en buidelen regelmatig. Toch komt telkens het moment dat de baby weer ‘alleen’ de couveuse in moet. 

Positionering is hierbij belangrijk voor te vroeg geboren kinderen. Het bevordert de ontwikkeling van een normaal bewegingspatroon. Dat is een van de redenen dat te vroeg geboren kindjes in een nestje liggen. Een nestje geeft begrenzing van de ruimte en een gevoel van geborgenheid. De ondersteuning en het comfort zorgen ervoor dat de baby beter slaapt en in zijn houding wordt ondersteund. De baby is ook beter in staat om de handjes naar de mond te brengen en op die manier zichzelf te sussen. Op deze manier leert de baby ook positieve ervaringen op te doen.

Ultiem comfort
Sinds enkele maanden is het Benjamin ComfyNest op de markt, mede ontwikkeld met ervaringsdeskundigen (ouders) en het Ikazia ziekenhuis. Dit nestje biedt de ultieme comfort en heeft alle voorwaarden om de baby zich zo optimaal mogelijk te laten voelen in deze tijd van medische handelingen en onderzoeken. Zelfs speciale doekjes en houders voor de slangen zijn voor handen. Graag zouden wij onze couveusekindjes ook in deze Benjamin ComfyNesten verzorgen en dus vragen wij uw hulp om deze 20 nestjes aan te kunnen schaffen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie