ComfyNest in gebruik Ziekenhuis

Speciaal nestje voor te vroeg geboren (premature) baby’s in Groene Hart Ziekenhuis

Voor te vroeg geboren baby’s heeft het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) sinds kort een speciaal ‘nestje’ van Benjamin Care in gebruik. Dit zogenaamde Comfy Nestje is een  rond rolkussen met speciale korreltjes en een fijn zacht textiel. Hierin liggen baby’s prettiger en het stimuleert volgens het ziekenhuis de ontwikkeling van een normaal bewegingspatroon.

Te vroeg geboren baby’s kunnen in zo’n nestje hun lichaamstemperatuur veel beter op peil houden. Daarnaast dragen de nestjes bij aan het voorkomen van een voorkeurshouding en is de baby beter in staat om de handjes naar de mond te brengen.

“In onze GezinSuites worden moeder en kind niet gescheiden gedurende het verblijf. Ook als het (premature) kindje in de couveuse moet, kanhet bij de moeder op de kamer blijven.  Tijdens deze gezinsgerichte zorg, bekijken we voortdurend op welke manier we het voor moeder en kind zo prettig mogelijk kunnen maken en hoe we de baby daarnaast kunnen ondersteunen in de ontwikkeling. Voor te vroeg geboren baby’s is het daarom belangrijk om de situatie in de baarmoeder zo veel mogelijk na te bootsen. Het comfynestje zorgt ervoor dat de baby in elke houding ondersteund wordt en, net als in de baarmoeder, een begrenzing om zich heen voelt. Dit geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid”, legt Cindy van Triet, teamleider van de GezinSuites uit.

BenjaminCare ontwikkelt producten speciaal voor premature kindjes. Kinderen die te vroeg geboren zijn, moeten worden ondersteund om de groei te bevorderen. Precies daarom heeft BenjaminCare het ComfyNest ontwikkeld. Het ComfyNest kan de baby positioneren en ondersteunen. Dit zorgt voor een positief effect op de ademhaling en emotionele rust. Allemaal factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van uw te vroeg geboren kind.

Dit is een bewerkt artikel van De Gouda. Klik hier voor het oorspronkelijke artikel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie