Vier keer bijzonder

Bijzonder is het om vier kinderen in één keer te krijgen. Het overkwam de trotse ouders Alex en Anne Adema en ze noemden deze gebeurtenis “vier keer zoveel geluk”. Naast gevoelens van geluk en blijdschap waren er ook zorgen. De meisjes moesten in verband met hun vroeggeboorte maandenlang in het ziekenhuis verblijven. Een intensieve en emotioneel zware periode waarin de ouders leefden tussen hoop en vrees.

Bijzonder is het gezien deze situatie dat mamma Anne geen moment aarzelde toen ik aan haar vroeg of ze het Benjamin Kangoeroe Vest met tweelingbuidel wilde proberen. Samen met haar man en zes dochters op de foto. Ze wilden beiden graag op deze manier een bijdrage leveren aan het promoten van het huid-op-huid contact met te vroeg geboren kinderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meest optimale plek voor de te vroeggeboren baby huid-op-huid dicht bij mamma of pappa is.

Het Benjamin Kangoeroevest heb ik speciaal ontwikkeld om veilig en comfortabel te buidelen met een te vroeg geboren baby. Nu is het ook mogelijk om met twee baby’s tegelijk te buidelen met een speciale tweelingbuidel. En dit keer zaten er in twee buidels elk twee baby’s. Buidelen met een complete vierling; een primeur!

Ondanks de drukte en de hectiek van alle dag poseerden pappa en mamma samen met de zusjes vol verve voor de foto’s. Ook de twee grote zussen Ymre en Meike trokken het vest aan en voelden voor het eerst hun zusjes tegen zich aan.

Wat een bijzonder gezicht om de zusjes te zien buidelen. In Nederland maar ook in andere Europese landen zijn het vrijwel alleen de ouders die buidelen met hun kind. Maar in Scandinavië heersen andere ideeën over huid-op-huid contact. Buidelen wordt daar bij voorkeur vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week gepraktiseerd. De ouders bepalen zelf of een zus of ander familielid deelneemt aan de zorg en dus ook buidelt. Dit kan de ouders ondersteunen in een zware tijd. En de baby geniet op deze manier vaker van de voordelen van het buidelen.

Wat zou het mooi zijn als dit ook in Nederland in de dagelijkse zorg in de ziekenhuizen een gewoonte wordt en continu buidelen de culturele norm. Een mooi voornemen voor 2015!

Anne en Alex, Ymre, Meike, Aukje, Hiske, Jinthe en Eefke hebben hier voor een eerste aanzet gegeven. Bijzonder dank hiervoor en een heel gelukkig en warm 2015 met elkaar gewenst.

Gastblog, geschreven door Anne-Marie Louwerse: NICU verpleegkundige en werkt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Haar zoon Benjamin werd na een zwangerschapsduur van 25 weken geboren. Hij verbleef na zijn geboorte op de NICU waar hij door haar collega’s werd verzorgd. Na deze ervaring ontwierp Anne-Marie twee medische hulpmiddelen voor te vroeg geboren baby’s: het Benjamin Kangoeroe Sweater en het Benjamin ComfyNest.
Voor meer informatie: www.babybloom.nl

Fotografie: www.bijelisa.nl

Vierling tweeling buidelvest WKZ kleinekanjers blog 450 nieuw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vierling tweeling zusjes buidelvest WKZ kleinekanjers blog 450 nieuw

 

 

 

 

 

 

 

 

Vierling tweeling zus buidelvest WKZ kleinekanjers blog 450

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie